Ανακατασκευή και Γέμισμα Μελανοδοχείων και Τόνερ

Η λογική μας στην Ανακατασκευή στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΑΝΑΓΕΜΙΣΗΣ ΜΕΛΑΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΜΕΛΑΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Ink Experts συνεργάζεται με την Hp για την συγκομιδή άδειων μελανοδοχείων και τόνερ.

Το επαναγέμισμα των άδειων μελανοδοχείων αλλά και τον Τόνερ μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην περιβαλλοντική αποσυμφόρηση του ήδη επιβαρυμένου με απόβλητα πλανήτη μας.

Μόνο στην Β. Αμερική, περισσότερα από 300 εκατομμύρια άδεια μελανοδοχεία εκτυπωτών laser ή ψεκασμού μελάνης καταλήγουν στις χωματερές.

Κάθε μελανοδοχείο εκτυπωτή Ink Jet που ανακυκλώνεται εξοικονομεί περίπου 60 γραμμάρια πετρελαίου.

Κάθε ανακατασκευασμένο τόνερ αφήνει εκτός χωματερών περίπου 1kg αποβλήτων.

Στην περίπτωση που τα μελανοδοχεία που αποτέθηκαν στην χωματερή δεν είναι πλήρως άδεια, τα μελάνια μπορούν να καταλήξουν στο έδαφος ή στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Για κάθε 100.000 μελανοδοχεία που ανακυκλώνονται εξοικονομούνται επίσης, 9600 κιλά αλουμινίου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο το 15% από τα 65 εκατομμύρια μελανοδοχεία που πωλούνται κατά μέσο όρο ετησίως ανακυκλώνονται, γεγονός που σημαίνει πως το υπόλοιπο ποσοστό καταλήγει στις χωματερές και υπολογίζεται ότι τα μελανοδοχεια θα εχουν αποσυντεθεί πλήρως σε περίπου 1000 χρόνια.​

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ INK EXPERTS

Ελάτε από το κατάστημα σας (Ζαλόγγου 14 , 60100 , Κατερίνη) για ότι ερώτηση έχετε σχετικά με τα μελανοδοχεία σας αλλά και να ελέγξουμε δωρεάν αν αυτό μπορεί να επαναγεμιστεί ή όχι.

Στo κατάστημα μας υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης άδειων μελανοδοχείων και τόνερ στο οποίο μπορείτε να αποθέσετε το άδειο δοχείο σας.